Lessen


Tamil

Tamil is een van de oudste en klassieke talen die in Zuid-India en Sri Lanka wordt gesproken. Tamil heeft een rijke geschiedenis met meer dan 2000 jaar oude literatuur. Het Tamil-alfabet bestaat uit 247 letters.

De Tamil Culturele Organisatie Midden Nederland organiseert wekelijks Tamillessen voor kinderen die hun moedertaal willen leren spreken en schrijven. Ook niet-Tamils zijn welkom om Tamil te leren.


Dans – Bharatha Natyam

Bharatha Natyam is een klassieke dansstijl met wortels die teruggaan tot een ver verleden. Deze 3000 jaar oude dansvorm komt uit een rijke tra-ditie in de tempels van Zuid-India. De naam Bharatha Natyam is afkomstig van Bha-va (uitdrukking) + Raga (muziek) + Tala (ritme) + Natyam (dans). Bharatha Natyam kan ingedeeld worden in 3 aspecten: Nritta, Nritya en Natya. Nritta bestaat uit technische lichaamsbewegin-gen en danspatronen die enkel schoonheid en esthetisch genot als functie hebben. Bij Nritya wordt een verhaal overgebracht door middel van hastas (handgebaren) en abhinaya (gezichtsex-pressie). Natya omvat het element drama.


Muziek – Carnatic

In de Zuid-Indiase klassieke muziek wordt grote aandacht besteed aan composities met zeer complexe melodische en ritmische variaties. Indiase muziek wordt gespeeld met instrumen-ten die in het Westen weinig bekend zijn. Zij maakt vooral gebruik van eigen specifieke in-strumenten zoals tabla (kleine trommels), sitar (een bewerkte pompoen met steel en snaren die in het Westen door zigeuners tot een gitaar is geëvolueerd), harmonium, vina (een Indiase luit), sarangi (een klein houten blok met veel snaren dat met een strijkstok wordt bespeeld), tanpura, venu (bamboefluit), viool, mridangam (een tweezijdige trommel met een diepe zware klank die gebruikt wordt als ritme-instrument), de kanjira (tamboerijn) en nog vele andere.


Yoga

Yoga is in zijn brede context: een hindoeïstische filosofie die leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen, om daarmee de vereni-ging met God te bereiken. In een meer alledaags, westers concept wordt met yoga hatha yoga bedoeld: een tak van yoga (hatha yoga) die bestaat uit een systeem van oefeningen om het lichaam te verkrijgen.

  

 

தமிழர் கலாசார ஒன்றியம் - மத்திய நெதர்லாந்து | TAMIL CULTURELE ORGANISATIE MIDDEN NEDERLAND
LAAN VAN VOLLENHOVE 2195, 3706 GW, ZEIST, NEDERLAND
KVK: 30163921
BANK: NL91ABNA0567395766
RSIN: 809052349